PROUD

Dit kunstwerk werd oorspronkelijk gemaakt voor de driejaarlijkse tentoonstelling in Knokke-Heist. Ik ben door de organisatie gevraagd om een groot beeld te maken dat een eyecatcher zou zijn voor de stad.

Om inspiratie op te doen, werkte ik met trefwoorden die me doen denken aan de fashionable en mondaine Belgische kust. Zoals, strand, zee, zon, welvaart en trots,… Met deze mix van trefwoorden is Proud ontstaan. Vandaag kan je mijn werk niet alleen hier maar ook in Knokke-Heist bewonderen.

Van het werk Proud zijn er meerdere versies. De grootste is gekocht door de stad Knokke-Heist en wordt tentoongesteld aan de rotonde aan de A11 (Heistlaan). Dit werk is 9 meter hoog, 1,4 m breed en weegt 3,5 ton. Een kleinere versie vind je terug in het Park van Beervelde (Lochristi) en is 3 meter hoog, 80 cm breed en weegt 160 kg.

ME, MYSELF AND I

Dit kunstwerk gaat over de discussie of onenigheid met je innerlijke jezelf.

Afmetingen: 2,3 meter hoog, 20 centimeter diep, en 1,9 meter breed.

THROUGH YOUR EYES

Het sculptuur werd in 2019 gemaakt en tentoongesteld op de RHS Show Hampton Court Palace in Londen.

Het kreeg heel wat aandacht van de media alsook een zilveren medaille. Je kan het kunstwerk er tot op heden nog steeds bezichtigen in het Wisley park in Londen.

Afmetingen: 3,10 meter hoog, 2,10 meter breed en 2,6 meter diep.

MYSTIQUE

Dit werk stelt een gevallen meteoor voor die in een stedelijke omgeving is neergestort. De impact heeft bomen verbrand, de omgeving en de vegetatie verschroeid. Ik wil het verhaal vertellen van schoonheid die verborgen is in chaos. Het bewijs dat chaos gepaard gaat met onverwachte schoonheid.

afmetingen: diameter 250 cm

materiaal: cortenstaal

gewicht:  750 kg

Artikel RHS – Elements Mystique Garden

DIVISION

Mijn werk is gebaseerd op 3 broers die uit elkaar groeien naarmate ze ouder worden. Ik beschouw hun geboorte als het centrale punt waardoor ze voor het leven verbonden zijn, maar daarom niet altijd dezelfde visie delen.

De 3 broers zijn persoonlijke vrienden van mij, wat mij de unieke kans gaf om hun persoonlijkheden te vertalen in een stalen profielportret.

Dit werk werd gemaakt met staal afkomstig van Arcelor Mittal.

Artikel ArcelorMittal

Hoogte 400 cm / diameter 400 cm

Showerlady

Showerlady is geïnspireerd door vrouwelijke schoonheid en elegantie. Of hoe een van nature koud materiaal zoals cortenstaal, toch warm kan aanvoelen dankzij het vrouwelijke figuur.

Afmetingen: 120 cm hoog, 80 cm breed en 10 cm diep.

Materiaal: cortenstaal.

Illusion Pente

Een vijfhoek of dodecaëder is een verbazingwekkend en niet voor de hand liggend figuur. Deze fascinatie heeft me uitgedaagd om Illusion Pente te creëren.

Afmetingen: ongeveer 1,2 meter diameter, gewicht ongeveer 40 kg.

Boeddha

Een spel van licht, diepte en contrast. Boeddha is handmatig getekend en uitgesneden op staal, achterin zit licht verwerkt. Wanneer zien we het licht?

Afmetingen: 1,5 meter hoog, 2,3 meter breed en 40 cm diep.

Tomorrowland fantasy flame pillar

In 2012 werd ik gevraagd door het festival Tomorrowland in Boom om een ontwerp te maken voor hun decor. Een groot werk dat te combineren viel met vuur, dat waren hun enige vereisten. Voor de rest had ik de ultieme creatieve vrijheid. Nadat ze het ontwerp zagen, hebben ze uiteindelijk beslist om 12 werken hiervan te bestellen.  Deze vurige werken worden nu ieder jaar opnieuw gebruikt op het festival.

Afmetingen: 4 meter hoog en ongeveer 80 cm breed. De voet van zo’n pilaar weegt 250 kg (opgegoten met beton), iedere boog weegt ongeveer 200 kg.

Desire Perceptible

Beeld je een vorm in bij het woord verlangen en de kans is groot dat die rond is. Rond stelt gerust, wekt vertrouwen, staat voor warmte en betrokkenheid. We hebben ook vaak de neiging om ronde vormen aan te raken.

Desire Perceptible is een wondermooie verzameling van ronde vormen en trekt aan de toeschouwer als een reusachtige magneet. We zien een koppel en een kind – het koppel tastbaar, het kind als een geest tussen hen in.

De sculptuur verbeeldt het verlangen van de kunstenaar naar een kind. Een verlangen dat door de jaren heen alles ging overheersen.

Het kind was er, het bestond, hij zag het, hoorde het, voelde het… in zijn hoofd, in zijn dromen.

Maar z’n vrouw wou iets anders. Zijn verlangen groeide en haar verzet brokkelde af.

Uiteindelijk hakten ze samen de knoop door en een kleine jongen werd geboren.

Het kind was er, bestond, ze zagen het, hoorden het, voelden het… in levende lijve.

Desire Perceptible begon drie jaar geleden als een schets. Het was een krachttoer om een arsenaal aan grote emoties te vangen in een staalsculptuur.

Met de sculptuur sluit William een hoofdstuk in z’n leven af.

afmetingen: hoogte 2.5m / breedte 1.5m / diepte 0.6m

materiaal: Indaten ©