Williams

Bio William Roobrouck

William Roobrouck is geboren in Tienen in 1977, en pendelde als kind vaak tussen Gent en De Panne. Hij vond zijn wederhelft voorbij de taalgrens en streek rond 2008 neer in Laarne.

William is al van kleins af aan bezig met kunst en vormgeving. De moeder van William heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en schilderde aquarellen. Zijn grootmoeder maakte olieverfschilderijen en zijn grootvader was artistiek met metaal bezig. In het atelier bij zijn grootvader aan zee leerde hij als kind al boren, lassen en zagen. ‘Knutselen met machines’, dat was nu eenmaal wat opa deed.

Toeval of niet, maar opa’s atelier was in de Kunstenaarslaan 6 in De Panne .

Ontelbare uren sleten ze samen in het atelier, maar William liep ook warm voor tekenen en keramiek en zeilen en motorace en metaalbewerking en techniek en, en, en,..

Het was een jongen met een tomeloze energie en een onblusbare nieuwsgierigheid.

Twee eigenschappen die in de loop van de jaren niet verloren gingen – gelukkig maar!

Bekijk mijn portfolio

back-image
front-image

Onder de noemer ‘Williams’ maakt William Roobrouck objecten, sculpturen, kunstwerken en stukken design waaruit zijn liefde spreekt voor vormen, ruwe materialen en handwerk. Hij vindt zijn inspiratie in de mens en de natuur, en vertaalt dit vaak in gezichten.

Van de allereerste schets tot het allerlaatste laspunt – hij doet alles zelf.

En dat doet hij met kennis van zaken.

De materialen worden zorgvuldig geselecteerd en bewerkt volgens de regels van de kunst.

Combineer twee gouden handen en een levendige fantasie met tonnen technische bagage en de leerjaren bij pepe aan zee en je krijgt objecten met een ziel.

Ze combineren staal en vuur of ze toveren met licht, maar telkens verbazen ze de mens weer opnieuw.